Få mere plads i din studiebolig med tips fra arkitekten

Få mere plads i din studiebolig. Er du ved at flytte hjemmefra, og starter du på dit nye studie? – Så vil jeg som arkitekt give dig 6 gode råd til indretning af dit nye hjem. Jeg har selv en datter, der på mandag flytter hjemmefra. De indretningstips hun har fået, vil jeg gerne dele med dig, så du også kan få din bolig til at virke større.

kreuzberg-2-1024x768

 

Se hvad du allerede har, inden du flytter

Inden du er flyttet, skal du se, hvad har du i forvejen, der er brugbart at tage med? For eksempel din seng, skrivebord, reoler, lamper, stole m.m.
Vurder, hvad der kan bruges. Kan tingene,du allerede har, bruges på en ny måde eller som et multifunktionelt møbel. Kan din seng bruges som sofa, kan dit skrivebord bruges som både
spisebord og arbejdsbord? Med et møbel, der har flere funktioner, kan du få mere ud af den plads, du har til rådighed.

En anden måde at opbevare dine ting er med en BagUp pose. Her har du mulighed for at samle sko, vintertøj, ekstra dyner og vasketøj, så det kommer op fra gulvet, og samtidig er det let at kommer til. En BagUp pose til vasketøj kan hænge på vægen, så den frigiver plads på gulvet. Den er samtidig nem at tage med, når du skal hjem på weekend eller skal i vaskekælderen.
Min datter har fået to BagUp poser til sin nye lejlighed i Berlin (hvor billederne er taget). En til vasketøj og en til ekstra dyner. Den sidste bruger hun også, når hun tager i parken eller til stranden sammen med sine veninder.

Kreuzberg-1-300x225   kreuzberg-3-300x225

Du kan købe BagUp pose i vores shop lige her

Befri gulvet

Mange af os tænker kun i kvadratmeter – ikke kubikmetre – når vi indretter vores hjem. Løft dine møbler op fra gulvet. Hæng reoler op på vægen og få kasser til opbevaring op på ben eller hjul. Ved at befri gulvet opnår du mere synlig plads på gulvet – det får dit rum til at se større ud, end det egentlig er. Det gør desuden også rummet nemmere at gøre rent.

Lys giver luft

Lyset har en stor virkning på, hvordan vi opfatter et rum. Samtidig gør et godt lys meget positivt ved vores psyke og arbejdsevne. Lys kan være meget kompliceret at arbejde med, men med to enkle råd er du godt på vej.

  • Rumbelysning
    Rumbelysning – Vælg 1 stk. rumbelysning dvs. en lampe der lyser hele rummet op, og dermed får rummet til at syne større. Den behøver ikke hænge lige ned fra loftet, som vi tit vælger, men hæng den eksempelvis i den mørke ende af rummet.
  • Arbejsbelysning
    Derudover skal du have flere nedadrettede arbejdslamper til de steder i rummet, hvor du     arbejder. Det kan for eksempel være ved dit skrivebord, spisebord, køkkenbord eller ved sengen.

Pære junglen – Råd til køb af LED-pære

  • God farvegengivelse – d.v.s. et Ra-indeks på mindst 85 eller 90 de steder, hvor farvegengivelsen er særlig vigtig (100 rar svare til dagslys)
  • Lysets farve – Varmt lys på 2.700-3.200 Kelvin (eller K) minder om glødepærens lys. 3.500-4.000 K giver et neutralt lys, mens 4.000- 4.500 giver et køligt lys, der svarer til dagslys midt på dagen. Koldere lys egner sig dårligt i boliger.

Traditionel glædepære           Energibesparende LED pære
25W                                              200-300 lm
40W                                              300-500 lm
60W                                              500-700 lm

LED-pærer kan være dyre at købe, MEN de holder i mange år og holder samtidigt dit strømforbrug nede.

Farver løfter rummet

Lyse farver til både møbler og til væggene er med at få dine rum til at se både større og luftigere ud. Hold dig inden for den samme lyse farveskala i både farve- og materialevalg for at skabe et roligt, sammenhængende look.

Gode materialer holder længere

Hvis du skal ud at invitere i reoler, borde og lignende, vil jeg råde dig til at se dig lidt omkring, inden du investerer i billige laminatmøbler. Reoler og borde i træ holder ofte længere og er nemmere at vedligeholde. Hvis et træmøbel får ridser, kan det let slibes med lidt sandpapir, mættes med olie eller sæbevand, så har du et pænt møbel igen. Træmøbler kan også nemt males af flere omgang, og på den måde kan de holde i mange år og stadig følge tidens interiørfarver.

Gentagelser kan spare penge

Ved at investere i flere af samme slags inventar vil du opleve, at de kan anvendes på forskellige måder, og dermed skal du ikke ud at købe nyt igen, næste gang du skal flytte. Hvis du for eksempel køber tre ens lamper, fordelt med to i din stue og en i soveværelset. Måske en dag får du brug for tre lamper til et langt køkkenbord, så har du allerede købet tre gode ens lamper.

Jeg håber, du føler dig mere rustet til både at indrette og indkøbe nyt til din studiebolig.

Arkitekt og designer Tine Persson er gæsteskribent for mindstudy. Du kan læse mere om Tine Persson på bagup.dk
HELD OG LYKKE MED DIN NYE STUDIEBOLIG

Du kan købe BagUp posen i vores webshop

BagUP-juni-1581891


Warning: Illegal string offset 'echo' in /var/www/vhosts/mindstudy.dk/httpdocs/wp-content/plugins/download-attachments/includes/shortcodes.php on line 66

Warning: Illegal string offset 'title' in /var/www/vhosts/mindstudy.dk/httpdocs/wp-content/plugins/download-attachments/includes/shortcodes.php on line 69

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/vhosts/mindstudy.dk/httpdocs/wp-content/plugins/download-attachments/includes/shortcodes.php on line 69

Warning: Illegal string offset 'title' in /var/www/vhosts/mindstudy.dk/httpdocs/wp-content/plugins/download-attachments/includes/shortcodes.php on line 72

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /var/www/vhosts/mindstudy.dk/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /var/www/vhosts/mindstudy.dk/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860