gode vaner

Få gode vaner i sommerferien der holder

UGENS GRATIS ARTIKEL: Få nye gode vaner i sommerferien der holder, når du begynder på studiet igen

Ferier er perfekt til nye gode vaner. Dine vaner og mønstre er på godt og ondt det, der skaber din trivsel, dine resultater og specielt dit mindset. Præcis nu har du muligheden for at ændre nogle af de vaner, hvor du ikke er den bedste version af dig selv.

gratis

Friends studying outdoor

Friends studying outdoor

Sommerferien er tidspunktet for nye gode vaner

Tænk lige over det…. Fik du det ud af første halvdel af 2015, som du havde ønsket dig, da du stod i sofaen og skulle hoppe ind i det nye år nytårsaften?

Er du glad og tilfreds?

Hvis ja, så skal du være super bevidst om, hvorfor du er så god til at følge de valg og mål, du sætter dig. Man skal ikke skille en knallert ad, hvis den starter hver gang.

Hvis du siger nej til, at du ikke har haft det forår, du ønskede dig, skal du spørge dig selv:

Spørgsmål: Hvorfor har jeg brug for at ændre vaner og mønstrer i min hverdag?

Vaner må godt udfordres, specielt hvis det er dårlige vaner, som får dig væk fra målet og den trivsel, du ønsker dig.

Den, der kun kan arbejder hårdt, kommer ikke altid i mål

Dine færdigheder og resultater afhænger ikke kun af, hvor meget du arbejder, men i højere grad, hvordan du arbejder.

En lille historie kan måske få dig til at arbejde på den rigtige måde:

En mand skovlede kul på en hjuldamper, der lå til kaj i havnen. Den skulle ud at sejle med en masse glade gæster. Han skovlede og skovlede kul ind i ovnen. Han svedte og måtte stoppe op flere gange, da det var så hårdt. Men hjuldamperen flyttede sig ikke ud af stedet.

Manden kiggede sveddryppende på termometeret i dampkedlen, og temperaturen var fortsat kun 98 grader.

Pointen er:

Vand koger kun ved 100 grader, og uanset om du knokler og sveder, så er det spildte kræfter, hvis du ikke kan få ”dampkedlen” (dine opgaver, din hverdag, dine eksamener) op på 100 grader. Så du skal gøre det rigtige arbejde, for at du får det resultat, du knokler for.

Du skal tage ansvar for dine vaner, ellers er dit talent ligegyldigt

Det handler om, at du tager ansvar for dine vaner, din måde at tænke på og måden, du skaber din hverdag og dit studie på. Dit eventuelle ”medfødte talent” bliver kun udfoldet og brugt, hvis du løbende udvikler dine færdigheder og arbejdsmetoder.

Du skal nørde i dine vaner og pille arbejdsmetoder fra hinanden løbende. Derfor er en sommerferie et godt tidspunkt at stoppe op. Når du opsøger de gode processer, vil du mærke på studiet, privat og socialt dit bedste jeg – den bedste version af dig selv.

Tør du se konsekvenserne af dine dårlige vaner?

Mange studerende klager over, at de ikke får som fortjent til eksamener, gruppearbejde og i dagligdagen på studiet. De trives ikke godt nok, synes de.

Men har du turdet at være hudløs ærlig overfor dig selv og spørge:

Gør jeg reelt det, der skal til, for at jeg lykkes eller er så glad, som jeg vil være?

Det er ikke sjovt at indrømme overfor sig selv, at man faktisk ikke gør det der skal til, selv om dit eget selvbillede siger, at du knokler, arbejder meget og har afsavn fra meget af det sjove.

Men helt seriøst, det er ligegyldigt, hvis det er de forkerte ting, du knokler og arbejder med.

”Rest to succeed”

De gode vaner kræver balance, både mentalt, fysisk og socialt. Så har du store udfordringer foran dig, så kommer du kun i mål ved også at huske dine restitutionskilder, dine pitstop på vejen. Du må ikke få stress af at jagte et mål, der kræver meget at dig.

Brug ordsproget: Rest to succeed og du vil mærke, at det er nemmere at være den bedste version af dig selv – hele vejen til mål.

Gode vaner har god energihåndtering

Når du når dine mål, har du også håndteret dine energikilder godt. Du kan i dagligdagen tage udgangspunkt i disse fire energikilder:

Den fysisk energi:

Det er veldokumenteret, at sund kost, den rette søvnmængde og fysisk aktivitet er grundstenene for at optimere din fysiske energi og dit overskud.

Den mentale energi:

Du bruger mental energi, når du fokuserer og koncentrerer dig på studiet og til eksamener. Du genoplader de mentale batterier ved løbende at holde små pause på 5-10 minutter - f.eks. arbejde 50 minutter og holde 10 minutters pause. Du kan være stille, lytte til musik, meditere eller gå ud og få frisk luft, når du lader mentalt op igen.

Den sociale energi:

Du modtager eller giver social energi til andre. Men konflikter, uklarhed og manglende anerkendelse dræne din sociale energi. Du skal opsøge nærvær, positiv anerkendelse og mennesker, der har samme grundlæggende værdier, som du selv har.

Den følelsesmæssige energi:

Dine følelser kan være negative i form af vrede, skam, væmmelse og sorg. Dine positive følelser kan være glæde, henrykkelse, overraskelse og åbenhed. Når du er flad på batterierne, har du nemmere ved at tænke negativt og lade tankerne køre i rundkreds om negative tanker.

De fire energikilder kan give dig en ide om, hvor du kan justere for hele tiden at finde balancen, holde fokus, når det gælder og udnytte den energi, du har bedst muligt.

Vaner helt enkelt

Når du bliver grebet af de dårlige vaner, skal du spørge dig selv: Hvad er min begrundelse for ikke at ændre fokus og få greb om de gode vaner? Gør det, gør det hver dag - intet andet tæller.

Så enkelt er det.

 

tilmeld_knap-enkelt


Warning: Illegal string offset 'echo' in /var/www/vhosts/mindstudy.dk/httpdocs/wp-content/plugins/download-attachments/includes/shortcodes.php on line 66

Warning: Illegal string offset 'title' in /var/www/vhosts/mindstudy.dk/httpdocs/wp-content/plugins/download-attachments/includes/shortcodes.php on line 69

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/vhosts/mindstudy.dk/httpdocs/wp-content/plugins/download-attachments/includes/shortcodes.php on line 69

Warning: Illegal string offset 'title' in /var/www/vhosts/mindstudy.dk/httpdocs/wp-content/plugins/download-attachments/includes/shortcodes.php on line 72

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /var/www/vhosts/mindstudy.dk/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /var/www/vhosts/mindstudy.dk/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 860