MS34: Sådan coacher du din teenager under uddannelsen

Ønsker du det bedste for dit eller dine børn, der er under uddannelse, men har du svært ved at finde din plads som forældre, hvor meget du skal fylde, støtte og guide, så er dagens podcast det pitstop du skal unde dig selv som forældre. Når vi er vejs ende i dag, har du fået nye input til at forstå dit eller dine unge menneskers virkelighed og hverdag på uddannelsen.

Dagens gæst er Arne Nielsson – 10 dobbelt verdens mester og OL sølvvinder i kanoroning. I dag coacher han topatleter, erhvervsfolk og unge mennesker og er forfatter til 4 bøger, blandt andet bogen Din teenager skal coaches – ikke opdrages.

arnenielsson

Lyt til podcasten her

Lyt til podcasten i på podcastkanalen i iTunes HER

I dagens podcast kan du få mere viden om:

 • Hvorfor synes du det er bedre at coache sin teenager, i stedet for at opdrage på dem?
 • Hvad er de væsentligste ombygninger en teenager gennemgår i årene ca. 14 år til 21-22 år?
 • Kan vi ikke tale lidt om forskellene på drengene og pigerne, for min oplevelse er at de reagerer forskelligt, når de bliver presset eller ikke kan honorer kravene?
 • Hvis nu en mor eller far på 40-50 år lytter til denne podcast – kan du så ikke fortælle dem, hvad den store forskel er på det liv de/vi livede da vi var unge og så den virkelighed og hverdag der møder mange unge i dag?
 • Hvad hiver du næsten op hver gang, som noget af det første når du skal rådgive forældre?
 • Jeg laver lidt forskellige cases nu til dig og så vil jeg gerne have dig til at svare på hvad du vil fortælle forældrene de kan gøre:
 • Case 1: Barnet skal starte på gymnasiet efter sommerferien og går fra folkeskole til ungdomsuddannelse. Hvad skal en forældre være opmærksom på de næste par år?
 • Case 2 er forælderen til en barn der læser på en videregående uddannelse – her møder jeg flere studerende, der oplever et usagt pres hjemmefra. Hvordan kan man arbejde med forventninger og mål til hinanden?
 • Case 3 er forældrene til en datter, der presser sig selv alt for hårdt og er ved at brænde sammen – hvordan får man dialog om målsætning, ressourcer og realisme?
 • Case 4 er forældrene til en dreng der har mistet motivationen. Han har et godt hoved, men han er kommet bagud, er ugidelig og er selv ked af at han er havnet der. Hvordan får man vendt skuden her, så man også får lukket op for typisk lidt lukkede drenge?
 • Kan du her til sidst fortælle en lille historie, hvor du selv har haft en succes med at coache dine børn, så du kunne se at de fandt vejen for sig selv?

Vil du læser mere om Arne Nielsson og hans bøger,så besøg Arnes hjemmeside her

Link til bogen: Din teenager skal coaches – ikke opdrages

Vil du være sikker på ikke at tvivle til eksamen, så se programmet til dette eksamenskursus for studerende og eksamenskursus for gymnasieelever.


Warning: Illegal string offset 'echo' in /var/www/mindstudy_dk/public_html/wp-content/plugins/download-attachments/includes/shortcodes.php on line 66

Warning: Illegal string offset 'title' in /var/www/mindstudy_dk/public_html/wp-content/plugins/download-attachments/includes/shortcodes.php on line 69

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/mindstudy_dk/public_html/wp-content/plugins/download-attachments/includes/shortcodes.php on line 69

Warning: Illegal string offset 'title' in /var/www/mindstudy_dk/public_html/wp-content/plugins/download-attachments/includes/shortcodes.php on line 72